Livingul - o amenajare interioara pe gustul intregii familii,

Spre deosebire de dormitor si bucatarie care au destinatii de utilizare foarte bine definite, livingul este un spatiu care este destinat intregii familii. Acest lucru face ca ideile de amenajari interioare a acestui tip de spatiu sa fie mult mai complexe si mai interesante.

Variante de amenajare interioara a livingului sunt destule, ideea este sa se potriveasca cu nevoile si gusturile intregii familii. In functie de dimensiunea spatiului disponibil livingul poate fi amenajat doar ca zona de conversatie si media sau poate fi impartit in doua zone diferite; unde avem un living mic de forma patrata mobilierul trebuie sa fie lejer, nu foarte incarcat si cu putine piese: o canapea cu o masuta de cafea si o comoda TV sunt de ajuns. In ceea ce priveste cromatica culoril deschise sunt cele mai potrivite intr-un living cu dimensiuni limitate. Zona de conversatie cu canapea si masuta de cafea este elementul care nu poate lipsi din livingul nimanui.

Livingul de forma dreptunghiulara poate fi impartit in doua zone diferite dar care sa se imbine perfect prin stil si culori. O parte poate fi amenajata ca zona de conversatie si zona media, iar cealalta ca zona de dining cu masa si scaune pentru a lua cina impreuna cu intreaga familie. Delimitarea zonelor poate fi facuta prin nenumarate feluri; de exemplu cu ajutorul pardoselei, in partea de dinning puteti folosi un gen de parchet mai rezistent in culori mai deschise, dar in zona de TV culorile mai inchise vor crea o ambianta mai potrivita pentru momentele de relaxare. In zona de conversatie si TV, un covor mic si pufos va aduce un plus de confort si aspect.

Iubitorii de carti care nu dispun de o camera separata pentru lectura, cu siguranta isi vor amenaja intr-un colt de living un loc pentru carti si pentru citit. Amenajarea interioara poate fi realizata in asa fel incat sa se combine si sa se potriveasca perfect cu zona de relaxare. In coltul de lectura se poate amenaja o suprafata vitrata mai mare pentru mai multa lumina dar si pentru un plus de aspect. 

Autor:
Lasa un comentariu