Design interior in alb si negru,

 

Uneori poate pierdem din vedere cat de importante sunt culorile in viata noastra. Culorile ne patroneaza existenta oferindu-ne diferite stari spirituale, diverse senzatii. Intreg Universul abunda in culori si ne influenteaza pozitiv sau negativ. Culorile joaca un rol foarte important in amenajarile interioare pentru ca ne inconjoara in permanenta avand in vedere ca mai bine de jumatate de zi o petrecem la servici in birou, iar cealalta jumatate cei mai multi dintre noi o petrecem acasa cu familia. 

Combinatia de alb si negru a fost utilizata de-a lungul timpului in domenii ca cinematografia, fotografia sau design vestimentar. Coco Chanel a facut furori in anii  1920 cand a lansat colectia vestimentara in carouri alb si negru. Combinatia a fost foarte apreciata de designeri fiind expresia pura a feminitatii si a veritabilului stil clasic masculin. Alb si negru sunt considerate de reprezentantii din lumea artei culorile fara sfarsit, probabil cu cea mai mare greutate.

Aceste doua culori asociate sunt lipsite de orice fel de exagerare sau opulenta si sunt caracterizate prin eleganta si rafinament. In amenajarile interioare, combinatia de alb si negru a aparut dupa ideea designerului Dorothy Draper, personalitate marcanta pentru designul de interior. Cuplul de culori alb si negru, o alegere clasica si rafinata, a fost aplicat la inceputuri in amenajari interioare pe model de gresie si faianta si nu a dat niciodata gres.

In stilul minimalist intalnim frecvent alb si negru in amenajarile interioare. Aceasta dualitate intre lumina - intuneric se potriveste perfect pentru spatiile largi, deschise, dar si pentru spatiile mici. Pentru a oferi incaperii accente de lumina, decorati pereti cu alb si adaugati negru prin intermediul accesoriilor: mobilier, decoratiuni, perdele, covoare. Daca folositi negru pentru ambele variante va veti da seama ca incaperea este intunecoasa si deprimanta. Pentru amenajarile interioare in alb si negru este usor sa asociem si alte culori atunci cand ne plictisim si avem impresia ca interiorul devine monoton. Daca va hotarati sa adaugati un pic de culoare camerei, schema aceasta de alb si negru este cadrul perfect. Putem adauga note de albastru pentru un look modern, contemporan, sau rosu pentru a conferi senzatia de caldura.

Combinatia alb si negru este dovada ca principiul atractiei elementelor opuse functioneaza excelent si in cazul amenajarilor interioare.

Autor:
Lasa un comentariu