Design interior cu influente asiatice,

Amenajarile interioare in stil asiatic sunt menite sa aduca pace, simplitate si echilibru spatiului. In ultima perioada, stilul asiatic a fuzionat usor cu cel vestic iar rezultatul este deosebit.

In continuare vom vorbi despre cateva dintre elementele care caracterizeaza amenajarile interioare asiatice:

Folositi culori indraznete; una din cele mai de efect caracteristici ale stilului asiatic este folosirea culorilor puternice. In China, rosul inchis este dominant in amenajarile interioare si reprezinta ideea de noroc si succes. Mobila este, in general, din lemn de culoare inchisa. In Japonia se folosesc cu preponderenta culori ca si: maron natural, nuante de gri si nuante pamantii. Auriul este de asemenea foarte utilizat in design interior.

Texturi; cand vorbim de amenajarile interioare asiatice ne gandim la mobilier cat se poate de finisat. In Japonia, decorurile sunt reprezentate de suprafete luminoase si pietre naturale. Bambusul este reprezentativ pentru amenajarile interioare asiatice si este folosit mai ales pentru obiectele decorative dar si pentru piese de mobilier.

Verde Natural; plantele naturale confera textura si expresie artistica amenajarilor interioare. Bambusul si bonsaiul sunt plantele decorative nelipsite din interioarele asiatice.

Mobila multifunctionala; avand in vedere ca Asia are foarte multe locuinte foarte mici, monilierul multifunctional are intotdeauna intaietate.

Covoarele orientale; covoarele sunt piese de rezistenta in amenajarile interioare asiatice. Modele detaliate in cele mai indraznete culori dau spatiului un aer mai dinamic.

Apa; natura are un rol important in amenajarile interioare asiatice. Pe langa plantele verzi care sunt prezente in orice amenajare interioara asiatica, sunetul unei ape curgatoare este foarte linistitor si relaxant.

Este recomandat sa rezistati tentatiei de a combina foarte multe elemente asiatice intr-o singura camera. Simplitatea si serenitatea sunt esentiale pentru un decor asiatic autentic.

 

Autor:
Lasa un comentariu