De ce sa angajezi un designer?,

Este bine cunoscut faptul ca un proiect de amenajari interioare presupune mult efort si implicare din partea beneficiarului. Exista persoane curajoase care considera ca amenajarea unei locuinte este floare la ureche, doarece nimeni nu stie mai bine ca tine ce ti se potriveste, nu-i asa? Dar ce se intampla atunci cand rezultatul final nu este cel asteptat? Sau cand nu ai curaj sa iti pui ideile in aplicare de teama sa nu dai gres, si ajungi sa te limitezi la o varianta de care esti sigur ca va fi reusita?

Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca atunci cand colaborezi cu un designer specializat in amenajari interioare nu exista „nu se poate” si singura problema pe care trebuie sa ti-o pui este „cat costa?”. Un designer in primul rand are o alta viziune asupra lucrurilor si are mai mult curaj sa combine variantele in asa fel incat rezultatul sa fie deosebit si din punct de vedere estetic, dar sa ti se si potriveasca perfect. Poti sa faci din casa ta un coltisor exotic, un palat oriental, un templu, trebuie insa sa ai in vedere ca in functie de cat de extavagante vor fi cerintele tale, dificultatea si costurile proiectului de amenajari interioare se pot modifica. 

De ce sa angajezi un designer? Merita sa cheltui niste bani pentru asta, sau crezi ca te poti descurca si singur? Aparent idea de a angaja un designer pare costisitoare, dar uneori puteti avea surpriza sa cheltuiti chiar mai putin de cat v-ati propus. Cum se poate intampla asta? Simplu: daca nu acordati timp si atentie proiectului, te poti trezi la urma ca trebuie sa faci modificari considerabile pentru ca mobilierul sau culorile de exemplu nu se potrivesc asa cum te-ai asteptat; sau poate partea de electrica nu a fost gandita in cel mai practic mod, si trebuie sa spargeti peretii din nou, ceea ce inseamna pierdere de timp si bani.

Planificarea si organizarea lucrarilor este unul din argumentele principale care trebuie avute in vedere atunci cand avem de gand sa colaboram cu un designer. O persoana specializata in domeniul amenajarilor interioare te va ajuta sa planifici inca de la inceput compartimentarea locuintei, sa pozitionati si chiar sa creati mobilier personalizat in functie de nevoi si preferinte, veti alege impreuna corpurile de iluminat si multe alte lucruri care tin de decorare. Cu alte cuvinte, veti avea o viziune cat se poate de clara asupra rezultatului final.

In cazul in care esti foarte nehotarat, designerul iti poate propune mai multe optiuni de amenajari, din care una cu siguranta se va potrivi cerintelor tale. Impreuna veti vizualiza amenajarea in plan si imaginile tridimensionale care redau elementele de design foarte aproape de realitate. Astfel iti poti da seama ce iti place, ce nu iti place si ce anume ai vrea sa schimbi.

Designerul reprezinta un real sprijin si dupa ce proiectul de amenajari este gata de pus in aplicare. Acesta poate tine legatura cu echipa de executie pentru a putea fi respectate toate detaliile, si astfel te poate scuti de cheltuieli inutile ivite din erori de executie sau neatentia echipei.

In cazul achizitiei de materiale, designerul te poate sfatui si iti poate recomanda cele mai bune materiale, potrivite bugetului tau. Vei afla cum le poti asorta, dar si de unde le poti achizitiona. In cele mai multe cazuri designerii de interior lucreaza cu anumiti producatori si furnizori si dispun de mostre de materiale care pot fi vizionate chiar la birou, salvand astfel timp pretios pe care altfel l-ati pierde in trafic.

In concluzie, designerul nu este neaparat un moft, mai ales in cazul persoanelor care nu au timp din cauza programului supraincarcat. Este foarte placut sa stii ca cineva se ocupa de proiectele tale si iti respecta intru totul preferintele, iar la urma tot ceea ce trebuie sa faci tu este sa te muti.

 

Autor:
Lasa un comentariu