Cum putem transforma demisolul in spatiu de joaca pentru copii.,

 

Toti copiii au nevoie de spatiu pentru a-si consuma energia si este ideal ca acel spatiu sa nu fie comun cu acela in care ne primim oaspetii. Oferiti copiilor dvs un spatiu de joaca creat special pentru ei prin amenajarea interioara a demisolului ca loc de joaca. Si pentru ca demisolul cu siguranta isi va schimba functionalitatea o data cu cresterea copilului, investitia nu trebuie sa fie foarte mare.  Este important ca spatiul sa dispuna de o amenajare interioara cat mai interesanta pentru a starni imaginatia copiilor si pentru a-i mentine interesati si activi.

Inainte de a trece la renovarea demisolului este bine sa aveti in vedere anumite elemente.

Atunci cand vorbim de amenajarile interioare a spatiilor destinate copiilor trebuie sa avem in vedere relatia dintre spatiul destinat micutilor si spatiul destinat adultilor, pentru ca, mai ales daca sunt foarte mici, copii trebuie supravegheati. Asadar trebuie sa va ganditi sa creati un spatiu pentru intreaga familie, dar in care copiii nu trebuie sa se simta ingraditi in activitatile lor.

Mocheta este una dintre cele mai comune alegeri pentru a acoperi podeaua demisolului pentru ca este calduroasa si creeaza un ambient primitor – avand in vedere ca vorbim de un spatiu destinat mai ales copiilor – dar ideea este ca aceasta se poate pata sau deteriora foarte usor si este un pic mai greu de schimbat. In plus  mai trebuie sa luam in considerare ca demisolul poate fi inundat. O solutie des intalnita in amenajarile interioare pentru spatii de birouri si care se potriveste de minune si in cazul spatiilor destinate copiilor este mocheta modulara dale care este mai usor si mai ieftin de schimbat in caz de deteriorare.

In privinta mobilierului puteti folosi piese reconditionate de la second hand pentru a nu cheltui foarte mult avand in vedere ca spatiul nu este utilizat in acest sens foarte multi ani.

Chiar daca este un spatiu in care copiii pot sa se desfasoare in voie, totusi mobilierul nu trebuie sa fie doar de copii. Trebuie sa tinem cont totusi ca este combinat cu spatiul de recreere al adultilor. Pentru ca spatiul de joaca sa nu arate ca o clasa de gradinita haotica, spatiile de depozitare trebuie gandite inteligent.

Pentru separarea spatiilor puteti folosi usi glisante sau draperii.

Avand in vedere ca mobilierul pentru copii este destul de jos, putem decora peretii cu fotografii sau chiar cu desene facute de copii dvs. Asa ca aveti incredere in ei si permiteti-le sa isi puna imaginatia la lucru dupa care expuneti lucrarile lor in rame.  

De obicei amenajarile interioare a spatiilor destinate copiilor sunt foarte speciale si creative, cu elemente care sa le starneasca imaginatia si interesul copiilor.

 

 

 

Autor:
Lasa un comentariu