Cum punem in valoare holul de la intrare,

De cele mai multe ori nu acordam prea mare atentie holului de la intrare atunci cand amenajam interiorul locuintei noastre, desi se spune ca holul de la intrare este cartea noastra de vizita. In hol ne primim oaspetii si este spatiul care face legatura dintre interiorul si exteriorul casei.

Daca holul de la intrare este mic nu ne putem desfasura prea mult in ceea ce priveste amenajarea interioara a acestuia. Trebuie sa gandim fiecare colt in asa fel incat sa nu devina aglomerat si dezordonat si totusi sa fie practic dar si estetic. In hol ar  trebui sa avem un dulap sau un cuier, o oglinda si un rastel sau un dulap pentru pantofi.

Pantofii care nu sunt de sezon si pe care nu ii purtam pot fi depozitati in alta parte pentru a nu incarca spatiul inutil. De asemenea, pe hol trebuie depozitate doar hainele si obiectele de care avem nevoie zi de zi.

Fiind prima incapere cu care avem contact cand intram in casa, holul trebuie sa fie primitor si armonios. Ca design, este bine ca holul da fie amenajat in stilul intregii locuinte. Pentru a personaliza putin incaperea putem adauga pe pereti cateva fotografii cu persoanele dragi, sau pur si simplu o mica galerie de fotografii care ne plac si care se potriveste personalitatii noastre.

Pentru iluminare, o aplica este foarte practica daca spatiul este foarte mic si nu ne permite sa punem o veioza. Un candelabru deosebit cu un design detaliat ar atrage atentia oricarei persoane care intra in holul locuintei dvs, dar daca este prea masiv da impresia ca ocupa foarte mult spatiu. Nu folositi culori inchise pentru pereti si podea daca nu dispuneti de lumina naturala. O culoare deschisa, calda va da o senzatie de luminozitate si spatiu incaperii. Este de evitat folosirea aceleiasi culori pentru podea si pereti pentru a evita monotonia.

Este mai practic un dulap cu usi pentru hol deoarece fiind un spatiu de tranzit, praful se poate depune destul de usor. Dulapul de pantofi poate juca si rolul de comoda pe care putem aseza o vaza cu flori proaspete sau alte obiecte de decor.

In concluzie, orice aspect ati dori sa aiba holul dvs., nu uitati ca si acesta este parte din locuinta si merita aceeasi atentie ca si restul incaperilor.

                

Autor:
Lasa un comentariu