Cum amenajam dormitoarele mici?,

Dormitoarele mici arata de cele mai multe ori inghesuite si aglomerate daca ca nu dispunem de suficient spatiu de depozitare. Atunci cand planuim amenajari interioare pentru dormitoare mici este recomandat sa ne gandim la confort si relaxare, iar mobila aranjata haotic poate incarca foarte mult atmosfera. Cu toate acestea exista multe solutii prin care putem face ca designul interior al dormitoarelor mici sa para mai spatios. Daca avem lumina corespunzatoare, dulapurile potrivite, patul, oglinda etc., dormitoarele de dimensiuni reduse pot arata interesant si elegant.

Nuantele pe care le alegeti pentru pereti sunt foarte importante in amenajarile interioare. In cazul dormitoarelor mici este recomandat sa folosim culori stimulante si deschise, pentru ca nuantele ca alb si crem confera dormitorului prospetime dimineata si o nota de confort seara. Culorile deschise au rolul de a mari vizual spatiul. Putem da impresia ca spatiul este mai larg sau mai inalt prin trasarea unor dungi verticale sau orizontale inchise la culoare pe pereti. Pentru tavan culorile deshise sunt cele mai potrivite pentru ca fac camera sa para mai inalta. 

In dormitor se recomanda lumina slaba si subtila intru-cat este un spatiu de relaxare si odihna. Evitati pozitionarea unor lampi voluminoase in camera, pentru ca ocupa foarte mult loc pe podea si in plus e posibil sa incarce. O lampa instalata pe perete sau langa pat poate fi folosita pentru citit si nu numai. O sursa de lumina potrivita confera un aspect primitor amenajarii interioare.

In ceea ce priveste podeaua dormitoarelor, cei mai multi prefera mocheta, mai ales pentru ca este foarte confortabila daca ne place sa umblam desculti. Dar chiar daca covorul confera un aspect confortabil si este foarte estetic, acesta face ca spatiul sa para mai mic. In concluzie o solutie mai buna este folosirea unei podele de lemn de culoare deschisa, iar daca totusi va doriti covor in camera de dormit, optati pentru culori deschise.

Patul este poate cea mai dificila alegere cand vorbim de amenajari interioare pentri dormitoare pentru ca fiecare si-ar dori un pat mare si confortabil. Din pacate, daca avem un spatiu mic nu ne permitem astfel de mofturi, dar putem opta pentru un pat cu rama metalica, care nu este deloc voluminos si este foarte practic si comod. Accesorizat cu asternuturi potrivite, un pat metalic poate schimba pozitiv amenajarea interioara a camerei.

Perdelele si asternuturile in acelasi ton vor pastra designul curat si spatios al camerei. Cea mai mare problema intr-un dormitor mic o reprezinta spatiile de depozitare. Dressingul este foarte important pentru ca in acesta depozitam majoritatea lucrurilor. Dressingul poate fi instalat pe unul dintre pereti si este foarte bine daca este inalt pana in tavan pentru ca depozitarea pe verticala este cea mai eficienta in cazul amenajarii interioare a spatiilor mici.

Colturile camerei sunt adesea neglijate, dar sunt foarte utile daca sunt exploatate. Sunt spatii de depozitare foarte eficiente pentru carti sau alte articole mai marunte. Pe piata exista o gama larga de piese de mobilier pentru colt.

Nu uitati ca dezordinea este principalul factor care confera un aspect inghesuit designului interior al spatiilor mici, asa ca asigurati-va ca aveti suficiente spatii de depozitare pentru toate lucrurile dvs. In concluzie nu conteaza cat spatiu avem ci mai degraba cum il organizam, pentru ca prin amenajarea interioara eficienta putem face dintr-un spatiu stramt, un loc extrem de primitor si confortabil.

 

Autor:
Lasa un comentariu