Combinatia intre vechi si nou in amenajarile interioare,

Stilul vintage a luat amploare in ultimul timp nu doar in design interior, ci in multe alte domenii care tin de arta si de imaginatie. Poate si din cauza situatiei economice din ultimii ani am devenit mai melancolici si ne gandim mai degraba la reconditionarea lucrurilor mai vechi decat sa cumparam lucruri noi.

Desi cel mai adesea stilul vintage este asociat cu ideea de vechi, lucrurile nu stau deloc asa. In domeniul amenajarilor interioare stilul vintage este foarte estetic si elegant. Vintage inseamna, in linii mari, lemn masiv lucrat in detaliu, linii romantice, decoratiuni care mai de care mai interesante. Este un stil agreat in special de femei si este perceput ca fiind legatura dintre generatii, legatura dintre vechi si nou.

In amenajari interioare stilul vintage poate fi combinat in mod elegant cu piese moderne desi este considerat de foarte multi ca fiind un stil rigid.  

Cu ajutorul pieselor vintage putem crea amenajari sobre, foarte elegante dar, totodata, in functie de personalitatea beneficiarului se pot crea amenajari interioare vesele si optimiste. Este adevarat ca detaliile pieselor vintage incarca atmosfera si designul unei incaperi dar, cu ajutorul culorilor putem schimba total situatia.

Cum spuneam mai sus, nu este obligatoriu sa folosim doar piese vechi pentru a avea amenajari interioare vintage. Pentru un living vintage este de ajuns sa reconditionam o canapea masiva si sa amplasam in fata ei un cufar vechi care sa aiba rol de masuta de cafea. Pentru un plus de atmosfera vintage folositi draperii de catifea cu detalii, combinata cu o perdea simpla.

Dormitorul cu accente vintage poate fi amenajat in felul urmator: pat cu linii simple, moderne si la capat o lada de depozitare din lemn vopsit cu incrustatii. La fel ca in living se pot combina draperiile vintage cu cusaturi detaliate si perdele simple in culori deschise. Un alt accesoriu care poate avea un impact insemnat in amenajarile interioare cu accente vintage este candelabrul. Pentru o baie vintage eleganta, o cada cu picioare este articolul ideal.

In concluzie, in cazul in care nu ne putem hotara intre stilurile de amenajari interioare modern sau vintage, iata ca le putem avea pe ambele, totul este sa avem curaj sa le combinam.

 

 

 

Autor:
Lasa un comentariu