Coltul de lectura din caminul nostru,

Fiecare dintre noi avem cate un hobby sau suntem pasionati de cate ceva: fie ca ne place sportul, ne place sa gatim sau sa colectionam anumite obiecte, trebuie sa avem in vedere amenajarea interioara a spatiului in  care dorim sa expunem colectiile noastre preferate sau in care sa ne putem desfasura micile placeri.

Amenajarile interioare a spatiilor de lectura pot fi care mai de care mai deosebite, desi la prima impresie nu este foarte dificil sa aranjezi niste rafturi pentru carti. Una dintre principalele probleme care intervine atunci cand dorim sa amenajam un spatiu de citit in caminul nostru este locul in care o vom instala. Chiar daca este placut sa citim intr-o camera care dispune de multa lumina naturala, cartilor nu le face bine sa fie depozitate in asemenea locuri. Demisolul si mansarda de asemenea nu sunt cele mai bune variante pentru ca umezeala poate atrage molii si insecte. 

Un alt aspect demn de luat in seama atunci cand vorbim de amenajarea interioara a bibliotecii este spatiul efectiv pe care dorim sa il alocam acestui scop. In functie de cat de multe carti avem trebuie sa calculam dimensiunea pe care o va avea biblioteca. Pentru mai multa eficienta cumparati biblioteca cu rafturi reglabile pentru diverse dimensiuni de carti. Astfel veti avea o mai mare libertate in aranjarea cartilor dupa bunul plac.

Biblioteca trebuie sa se incadreze in decorul locuintei si sa fie in stilul celorlalte piese de mobilier din casa. O biblioteca masiva din lemn se potriveste unui stil clasic si detaliat, iar o bliblioteca simpla, din rafturi de PAL combinate cu elemente metalice se potriveste unui stil modern, contemporan sau chiar retro.

Chiar daca nu aveti foarte multe volume optati pentru o biblioteca spatioasa, pentru ca desi nu o umpleti cu carti, puteti umple golurile cu obiecte decorative. Daca aranjati cartile in biblioteca pe diferite categorii, puteti folosi obiectele decorative ca separatoare. Daca aveti foarte multe volume de carti  incercati sa folositi tot spatiul de care dispuneti pe verticala. In acest caz o biblioteca facuta la comanda va fi cea mai potrivita.

Pentru un aspect cat mai estetic imbraca cartile mai vechi in coperti noi facute chiar de tine la calculator. Alege hartia potrivita si printeaza numele si autorul cartii, dupa care imbraca cartile. Vor avea un aspect foarte estetic si vor da impresia ca fac parte dintr-o colectie.

Autor:
Lasa un comentariu