Cateva idei de economisire a spatiului in casa ta,

Problema spatiului restrans in amenajarile interioare a fost o provocare constanta pentru designeri si arhitecti, care au incercat de-a lungul timpului sa gaseasca noi modalitati mai ingenioase si mai eficiente de organizare a spatiului. Unele “artificii” utilizate de acestia au fost folosirea mobilierului multifunctional, a celui rabatabil sau convertirea aceluiasi spatiu in scopul obtinerii mai multor functiuni in cadrul locuintei.

Mai jos va prezint, pe zone functionale, cateva idei de economisire a spatiului in stransa legatura si armonie cu designul interior.  

Living 

        

Zona de zi/ livingul se transforma in dormitor, prin coborarea din plafon a unui pat dublu. Patul se lasa peste aranjamentul mobilierului de living, fara ca acesta din urma sa fie mutat sau strans cumva, iar prin cromatica, spatiul de dormit se integreaza perfect cu restul amenajarii. Atunci cand patul este retras , sub acesta se pot remarca spoturile integrate , ce contribuie la iluminatul general al incaperii.

O amenajare moderna a peretelui unui living, poate ascunde un pat pentru oaspeti, ce poate fi folosit ocazional, fara prea prea mult efort depus in transformarea spatiului.

Pat rabatabil, care se coboara peste canapea. Raftul de deasupra canapelei devine zona decorativa in fata patului.

Camera copii /tineri

 


Zona de lucru/ joaca este suprainaltata pe un podium, iar de sub acesta se retrage un pat tip sertar, ce ofera o pata de culoare intregului spatiu.

Bucatarie


Niste sertare obisnuite, pot ascunde o mica masuta pentru doua persoane, in sine o piesa originala de design ce aduce unicitate bucatariei.

Zonele din corpurile adanci ale mobilierului de bucatarie pot fi folosite prin intermediul unor rafturi-sertare, ce faciliteaza accesul si gestioneaza mai bine spatiul de depozitare.

Dormitor

Sub pat, intotdeauna se pot face diverse depozitari sau sertare cu forme diferite . Dar cine ia in considerare faptul ca se pot face spatii de depozitare chiar in pardoseala?! Iata o idee potrivita pentru cei care doresc o amenajare minimalista, fara prea multe corpuri de mobilier verticale, ce incarca vizual camera - un adevarat compromis pentru cei care au multe haine/obiecte de depozitat si totodata un spatiu restrans.

O amenajare de dormitor porpusa de firma noastra pentru un dormitor cu spatii de depozitare sub pat. Bancheta din dreptul geamului se ridica iar spatiul poate fi folosit de asemenea pentru diverse depozitari.

Spatii de trecere

Chiar si spatiile de trecere, cum ar fi scarile, pot fi folosite pentru depozitari. Acestea pot fi integrate in trepte sau chiar sub ele, astfel fiecare coltisor devenind utilizabil.

Baie

Pana si obisnuita cada de baie poate fi folosita pentru depozitarea diverselor accesorii si produse de curatat, putand fi eliminate dulapioarele sau alte corpuri de mobilier cu folosinta similara.Autor:
Lasa un comentariu