Amenajari interioare in stil industrial,

Fundatia casei, grinzile expuse, caramizile, obiectele de metal si alte elemente legate de constructii pot fi baza pentru crearea unui design interior industrial. Cand vorbim despre design industrial, ne gandim la culori reci cum ar fi griul, caramiziu, negru, culori care nu te fac sa te simti neaparat confortabil cand te gandesti la ele, dar intr-o amenajare interioara pot fi chiar interesante si elegante. Acest stil de amenajari interioare a evoluat dupa ce mai multe fabrici din secolul 19 care fusesera abandonate, au fost transformate in adevarate exemple de stil si design pentru arhitecti si alti specialisti in design interior. Acestia au exploatat cum au stiut mai bine ideea de open space, inaltimea si acustica acestui tip de spatiu.

Stilul industrial se potriveste in spatiile largi, deschise, dar poate fi incorporat in orice locuinta. Textura lemnului, a betonului si a caramizilor se poate reda cu usurinta prin intermediul diverselor tipuri de tapet si de vopsea decorativa existente pe piata.

Aspectul de lemn invechit poate fi utilizat ca podea, ca piesa de mobilier sau placaj pentru pereti. O masa din lemn cu aspect vechi are si un aer vintage pe langa cel industrial. In fabrici, tevile de instalatii si a sistemelor de ventilatie era lasate la vedere avand in vedere ca au aveau un rol strict functional. In amenajari interioare pentru spatii mici nu este foarte recomandat sa lasam tubulatura de ventilatie si tevile la vedere.

Un perete de caramida rosie este foarte potrivit pentru a crea un design interior deosebit in living. Lacuit si finisat, acest
tip de perete decorativ nu are nevoie de intretinere complicata si poate fi frumos combinat cu elemente de mobilier moderne. Corpurile de iluminat sunt detalii aparent marunte, dar care pot schimba complet designul interior al unei incaperi. O lustra metalica deasupra mesei cu aspect de lemn invechit in camera cu perete de caramida rosie lacuita este tot ce mai lipsea.

Betonul era la mare cautare in vechile fabrici datorita aspectului, a pretului care nu este foarte mare si a durabilitatii sale.
Betonul poate fi integrat in amenajari interioare ca podea, iar principalul avantaj este faptul ca este un material foarte rezistent, arata bine si nu vei avea bataie de cap cu intretinerea.

Stilul industrial nu este acceptat de foarte multe persoane deoarece este mai greu de conceput un proiect de design cu aceasta tema care sa pastreze totusi ideea de confort. Este folosit cel mai adesea in amenajarile interioare pentru baruri, cluburi si spatii de petrecere a timpului liber sau chiar in studiouri. Cateva idei de amenajari interioare care sa te duca cu gandul la fabricile din secolul 19 sunt totusi bune pentru a adauga o nota de originalitate spatiului tau personal, asa ca nu ezita sa abordezi acest stil. 

Autor:
Lasa un comentariu