Tapetul in amenajari interioare,

In ultima vreme tapetul a devenit esential in amenajari interioare pentru ca este o metoda relativ ieftina si eficienta de a decora un spatiu. Tapetul este foarte popular in amenajari interioare si din cauza faptului ca exista intr-o varietate foarte mare de tipuri, materiale, culori si imprimeuri.

Cu ajutorul tapetului putem defini clar destinatia si stilul unui spatiu, asa ca indiferent de tematica aleasa pentru dormitorul copilului nu trebuie sa iti faci griji ca designul camerei nu va fi conform asteptarilor tale. In ceea ce priveste stilul caminului tau, tapetul floral vintage de exemplu poate fi combinat excelent cu piese moderne de mobilier, iar un tapet mai detaliat ca model in culori inchise da foarte bine in combinatie cu mobilier masiv vintage. Tapetul ca forma de amenajare interioara mai reprezinta si avantajul ca poate fi indepartat si inlocuit usor, fara mare deranj.

Tapetul poate diferi foarte mult ca si calitate, de la tapetul de hartie care este printre primele tipuri de tapet, pana la tapetul de vinil care este foarte rezistent. Tapetul de hartie poate fi semilavabil sau lavabil si este cel mai des folosit in amenajari interioare deoarece are costuri destul de scazute. Tapetul de tip semilavabil poate fi curatat doar cu o carpa moale uscata, iar pentru curatarea tapetului lavabil se poate folosi o carpa umeda. Tapetul de hartie este si cel mai slab calitativ dintre toate variantele deoarece nu lasa peretele sa respire si nu poate fi curatat usor fara a fi degradat iremediabil.

Tapetul din textil netesut este facut din fibre naturale si este foarte eficient pentru ca lasa peretele sa respire, dar nu este recomandat in incaperi cu umezeala ridicata.  Tapetul de vinil este printre cele mai rezistente si pe langa aceasta este superlavabil, adica poate fi spalat cu apa si chiar detergent. Tapetul de matase este foarte elegant dar este cel mai scump si totodata cel mai pretentios, acesta se poate curata de praf cu un pamatuf uscat.

Care ar fi cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa alegeti tapet pentru amenajari interioare?

- Cu ajutorul tapetului puteti personaliza spatiul in care locuiti, exista foarte multe modele pe gustul fiecaruia.

- Creeaza atmosfera in interiorul decorat.

- Spre deosebire de vopselele lavabile, isi pastreaza culoarea timp mai indelungat si exista multe combinatii interesante de culori.

- In timpul aplicarii tapetului nu se face deranjul care se face atunci cand aplicam vopsea decorativa.

Dezavantajele folosirii tapetului in amenajari interioare ar fi ca unele tipuri de tapet nu permit peretelui sa respire iar tapetul din fibre naturale retine praful. Tapetul trebuie aplicat neaparat pe suport perfect uscat.

Per total, avantajele folosirii tapetului sunt mai multe decat dezavantajele, iar amenajarile interioare cu tapet sunt deosebite de cele mai multe ori.

 

Autor:
Lasa un comentariu