Amenajari interioare inspirate din natura,

Indiferent de cat de avansate sunt technologiile moderne si societatea noastra, intotdeauna vom simti nevoia sa fim inconjurati de natura si verdeata. Desigur, ideal este sa petrecem cat mai mult timp in natura dar cum acest lucru de multe ori se dovedeste imposibil din cauza lipsei de timp, ideal este sa creem amenajari interioare care sa reflecte elemente din natura.

Cand spunem design interior inspirat din natura, ne gandim la elementele naturale de mbilier sau decorare din amenajarile interioare. In acest articol veti gasi cateva idei pentru a obtine amenajarea interioara pe care o doriti. Exista mai multe perceptii despre cum ar trebui sa arate o amenajare interioara inspirata din natura, asa ca primul lucru care trebuie facut inainte de a decora este sa stabilesti prioritatile. Un decor natural nu se rezuma doar la folosirea materialelor naturale, intreaga schema de decorare ar trebui sa corespunda cu ideea generala de natura. Chiar si prin folosirea decoratiunilor in forma sau cu print de animale, plante sau insecte se poate spune ca ne inspiram din natura. Nu credeti?

Ganditi-va la culori, material, texture – toate ar trebui sa fie naturale  si “vii”. Culorile care sunt asociate naturii sunt cele subtile, nuante de bej, piersica, albastru deschis, verde deschis, galben, culori care bineinteles pot fi accentuate cu nuante mai inchise. Lemnul si ratanul sunt materiale naturale potrivite pentru mobilier, piatra fiind folosita adesea ca element de decor pentru podea. Prin folosirea diverselor materiale de decor naturale cum sunt: ratanul, bumbacul, lana, in, puteti crea amenajari interioare care formeaza un cadru natural.

Nu trebuie sa mergeti prea departe in incercarea de a crea amenajari interioare naturale, uneori este suficient sa adaugati fructe, flori, legume, naturale sau nu, ca piese de decor. Rustic si country sunt stilurile care se potrivesc cel mai bine cu decoratiunile naturale. Poti opta pentru stilul rustic pe care il poti completa cu cateva elemente de decor naturale. Pentru un plus de vitalitate adauga plante verzi si asigura-te ca sunt la vedere.

 

Autor:
Lasa un comentariu