Amenajarea spatiului de sub scara interioara,

Atunci cand construim o scara interioara trebuie sa luam in calcul si spatiul de sub aceasta. Desi scara ocupa spatiu considerabil, avem totusi oportunitatea sa exploatam spatiul de sub aceasta si sa schimbam designul interior al locuintei. Exista variante multiple de amenajari interioare, trebuie doar sa adaptam idea de amenajare a spatiului care ne ramane in urma montarii scarii interioare.

 

O biblioteca, o kitchineta, o baie mcia de serviciu, sau poate chiar un dressing, toate acestea pot ocupa spatiul de sub scara, foarte practic si ingenios pentru ca fiind ascuns vederii pot trece neobservat.

Daca scara porneste din una dintre camerele locuintei, putem folosi spatiul in scop pur decorativ prin montarea catorva rafturi cu fotografii si lucruri personale, sau prin montarea unei intregi biblioteci cu colectiile dvs. de carti preferate.

Amenajarile interioare de sub scara pot fi foarte creative si pot arata foarte bine daca exploatam spatiul corespunzator. Si daca tot dispunem de acest spatiu ferit de ochii celorlalti, de ce sa nu il transformam in coltul nostru de lucru sau chiar de relaxare. Un birou personal pentru a ne rezolva treburile ramase la birou, sau un loc confortabil cu multe perne confortabile pentru a citi in liniste.

Daca legatura cu etajul se face prin hol, o idee eficienta de amenajare interioara a spatiului ar fi instalarea unei kitchinete care sa indeplineasca cateva functii elementare. Un frigider de mici dimensiuni, o chiuveta si alte lucruri de care aveti nevoie. Aceasta idee de amenajare interioara a spatiului este o solutie pentru  cei care nu sunt pasionati de gastronomie si nu au nevoie de o bucatarie completa si complexa.

O alta idee de amenajare interioara a spatiului de sub scara ar fi o baie de serviciu, care desi nu ar avea dimensiuni generoase, se va dovedi foarte utila atunci cand aveti casa plina de musafiri. Designul interior al acesteia poate fi interesant desi spatiul este mic. Alte variante de utilizare a spatiului ar fi organizarea unui dressing sau cuier, sertare pentru depozitare, dar indiferent de nevoile dvs., spatiul desi nu este mare se poate dovedi de un real folos.

O alta varianta de utilizare a spatiului de sub scara interioara este crearea unui spatiu de joaca pentru copii. Copiilor le plac foarte mult ascunzatorile si spatiile care sunt pe dimensiunile lor si puteti profita de acel spatiu pentru a amenaja un loc de joaca sigur pentru cel mic.

Autor:
Lasa un comentariu