Amenajarea spatiului de lucru,

Este important ca spatiul de lucru sa fie practic si confortabil, deoarece ne petrecem foarte mult timp pe zi la birou, iar designul spatiului de lucru difera foarte mult si in functie de cel care il ocupa. 

Un aspect important in amenajarea spatiului de lucru il constituie alegerea biroului, pe care il putem alege in functie de activitatea pe care o desfasuram. Acesta poate avea o suprafata mare, sau poate fi de dimensiuni mici in functie de necesitati, cu sau fara spatii de depozitare. De cele mai multe ori designul spatiului de lucru de acasa difera de cel de la sediul firmei deoarece elementele acestuia din urma sunt mai greu de schimbat dupa bunul plac, fie din cauza functiei ocupate, fie din cauza bugetului firmei, sau din diverse alte motive. Acasa avem libertate sa amenajam cum dorim atat in ceea ce priveste designul cat si in ceea ce priveste utilitatea practica.Scaunul de asemenea trebuie ales cu atentie deoarece munca la birou inseamna de cele mai multe ori ca stam jos mai multe ore. Scaunele ergonomice sunt comode si ne protejeaza intr-o oarecare masura de durerile de spate. Exista o varietate foarte mare de modele pe care le putem gasi in revistele si cataloagele de specialitate, oferite de specialistii in design si amenajari interioare.Un alt element cheie de care trebuie sa tinem cont atunci cand amenajam un birou este lumina si este de preferat sa dispunem de lumina naturala. Pentru a conferi o senzatie de confort si relaxare putem folosi culori deschise, pastelate pentru peretii si podeaua spatiului nostru de lucru. Spatiile de depozitare sunt necesare pentru a pastra ordinea in birou si acestea pot fi ori dulapuri cu rafturi, ori sertare. Exista o gama larga de materiale din care se fabrica mobilier pentru birou: lemn, metal, plastic, sticla si putem alege ce ni se potriveste mai bine. Putem face ca spatiul de lucru sa fie primitor si calduros prin decorarea acestuia cu fotografii si lucruri personale care sa ne faca sa ne simtim ca acasa.

Productivitatea noastra depinde de spatiul in care lucram, pentru ca starea noastra de bine se reflecta in rezultatele noastre. 

Autor:
Lasa un comentariu