Amenajarea interioara a baii,

Amenajarea interioara a baii trebuie gandita atat din punct de vedere estetic cat si functional. In apartamentele de bloc baia este cea mai mica incapere, de aceea amenajarea interioara a acesteia reprezinta o provocare destul de mare pentru designerii de interior.

Variante de amenajare a bailor sunt multe, si avem de ales intre cada sau cabina de dus, cabina clasica sau cabina de dus walk in, sau chiar cada de tip walk in, un concept destul de nou si interesant. Faptul ca optam pentru una dintre aceste variante: cada sau dus influenteaza semnificativ designul interior al baii.

Baia cu cada de dus este o optiune pentru cei care nu dispun de spatiu pentru amplasarea unei cazi, sau pentru cei care pur si simplu prefera dusul in defavoarea bailor lungi cu spuma. Daca preferam o cadita de dus clasica, dimensiunile sunt standard dar cu siguranta vom gasi una care sa se potriveasca cu designul interior al baii dvs.  

Cabina de dus in pardoseala este foarte estetica si este o alternativa pentru cabina de dus clasica, iar unul din principalele avantaje ale acesteia este ca avem libertatea sa alegem dimensiunile si nu trebuie sa ne limitam la dimensiunile standard. In plus avem o mai mare libertate de a ne alege designul acesteia si sa il personalizam. Cabina de dus in pardoseala nu este neaparat o necesitate, ci mai degraba un moft, intru-cat si costurile de executie ale acesteia sunt ceva mai mari decat daca am cumpara cabina gata facuta.

Din punct de vedere tehnic, cabina de dus in pardoseala este un pic mai dificil de montat decat o cabina clasica. Cel mai important aspect atunci cand construim un dus in pardoseala este sa asiguram o buna hidroizolatie, atat pentru pardoseala cat si pentru peretele din fata dusului dar si pentru cei laterali. Acest gen de dus se poate construi si intr-o baie mica de bloc si este foarte estetic deoarece prin folosirea usilor de sticla creeaza impresia unui spatiu mai larg.

Cada walk in este foarte practica pentru cei care au probleme de mobilitate fizica. Fiind un concept mai nou, aceasta nu este foarte accesibila ca pret.

La capitolul culori nuantele pastelate sunt recomandate pentru bai, mai ales pentru cele de dimensiuni reduse deoarece creeaza efect de spatialitate. O baie in culori inchise poate fi la fel de estetica si eleganta pentru ca prin folosirea nuantelor inchise putem crea o ambianta calma si relaxanta.

 

Autor:
Lasa un comentariu