Alegerea tipului de podea pentru amenajarea interioara,

Podelele de lemn confera un aspect clasic si elegant oricarei amenajari interioare. In afara de riscul de incendiu si inundatii, o podea solida instalata corect va adauga caldura, personalitate si valoare amenajarii interioare.

In orice caz nu toate podelele de lemn sunt la fel si multe dintre tipurile de lemn din care sunt facute au diverse caracteristici. Analizarea acestor caracteristici va vor ajuta sa gasiti podeaua potrivita pentru stilul amenajarii dvs.

Stejarul este folosit adesea pentru podele si s-a dovedit de-a lungul timpului a fi foarte rezistent la crestaturi si zgarieturi pentru zonele din casa cu trafic intens, mai ales daca nu folosim covoare sau presuri. Podeaua din stejar poate avea diverse nuante, mai inchis sau mai deschis si fibra lemnului este destul de vizibila.

Un material similar este frasinul, care este chiar mai dur decat stejarul. Lemnul de frasin are culoare deschisa cu fibra de culoare mai nuantata. Este foarte rezistent si se recomanda pentru zonele circulate: living, bai, bucatarii, holuri. Este si foarte estetic si confera un aspect elegant oricarei amenajari interioare.

La polul opus acestor tipuri de podele se afla podelele din lemn de pin. Pinul este mai moale decat tipurile de lemn mentionate mai sus desi are si acesta diverse grade de duritate. Fibra are un aspect imperfect si este greu sa ii dam un aspect imaculat, lucru care il face popular si apreciat in domeniul amenajarilor interioare.

Amenajarile interioare cu podele din bambus au luat amploare in ultimii 20 ani si se bucura de mare succes. Placile de bambus se obtin prin presarea intensa a fibrelor umezite in prealabil. In urma acestui proces rezulta un material stabil si rezistent dar si estetic. Este un material modern si se potriveste cu diferite tipuri de amenajari interioare.

Artarul are o textura mai subtila decat celelalte tipuri de lemn mentionate, este dur si rezistent la zgarieturi si are o culoare deschisa. Toate tipurile de lemn isi schimba culoarea in timp, iar una dintre caracteristicile artarului este ca in timp devine galbui.

Designul interior al unei locuinte este in mare masura influentat de tipul de lemn folosit pentru podea. Este esential ca aceasta sa fie si practica - sa fie calduroasa, sa nu fie alunecoasa - dar si estetica, potrivita cu amenajarile interioare din care urmeaza sa faca parte.

 

 

 

Autor:
Lasa un comentariu