Alegerea canapelei ,

Canapeaua este un element cu o reala importanta in amenajarea interioara a oricarei locuinte. Nu poate lipsi din niciun living si trebuie aleasa cu mare atentie in functie de mai multe criterii.

Spatiul de care dispunem este cel mai important factor in alegerea canapelei. Inainte de a cumpara o canapea este obligatoriu sa masuram spatiul pentru care urmeaza sa o achizitionam, iar daca este extensibila, luati in calcul dimensiunea desfasurata a acesteia.

Probabil cu totii ne-am dori o canapea mare si confortabila in care sa ne intindem dupa o zi aglomerata, dar poate spatiul nostru nu ne permite un astfel de rasfat. Pentru spatiile mari, o canapea voluminoasa cu design detaliat, neextensibila este o varianta buna si estetica. Pentru locuintele mici, canapeaua are rolul principal, deoarece este deosebit de utila, insa aici nu ne permitem sa alegem modele mari cu manere late pentru ca ocupam spatiul inutil. Canapeaua indeplineste dublu rol in amenajarile interioare a spatiilor mici: poate inlocui patul de dormitor atunci cand nu avem loc pentru acesta, dar este ideala pentru momentele de relaxare cand ne dorim sa ne uitam la TV sau sa citim o carte.

Canapeaua a evoluat rapid de-a lungul timpului si de aceea astazi avem la dispozitie o gama larga de modele, pe gustul fiecaruia in ceea ce priveste designul, culoarea, functionalitatea, etc. De multe ori, alegerea canapelei este cel mai greu lucru cand este vorba de amenajarea interioara a unui spatiu, deoarece aceasta nu trebuie sa se potriveasca doar cu designul interior al camerei, ci si cu stilul si personalitatea detinatorului.

Pentru ca este un obiect destul de costisitor, si poate nu ne permitem sa o schimbam de cate ori ne plictisim de ea, este recomandat sa achizitionam o canapea de culoare neutra care se poate asorta usor cu celelalte decoratiuni, si pe care in plus o putem accesoriza diferit. Ii putem adauga pernute cu diferite motive decorative, de diferite culori, sau putem adauga fotolii si tabureti.

Si la capitolul material avem de unde alege. O canapea de piele este potrivita pentru a da stil si eleganta amenajarii interioare; daca sunteti o fire sociabila, cu multi prieteni si va place sa faceti petreceri acasa este o alegere foarte buna pentru ca este relativ usor de intretinut. Canapeaua din piele nu retine substantele lichide si se curata usor cu o carpa moala si apa calduta. Canapelele din stofa sunt mai accesibile ca pret dar sunt pretentioase in ceea ce priveste intretinerea, pentru ca se curata mai greu. Daca este dehusabila, intretinerea este mai usoara.

Culoarea canapelei o alegem in mare parte avand in vedere amenajarea interioara a camerei, dar e bine sa tinem cont si de alti factori. Culorile mai inchise sunt recomandate pentru cei care au copii mici pentru ca acestia pot varsa diverse lichide care de multe ori nu se mai curata. Si in cazul in care avem animale de companie este bine sa avem in vedere ce culoare are si din ce material este facuta canapeaua noastra.

 

 

Autor:
Lasa un comentariu