Romania TV, 4 ianuarie 2012

Teodora Ungureanu: Cum arata decoratiunile interioare de criza in 2012

 

Arhitectii de interior de la Knox Design propun pentru 2012 diverse asocieri de materiale, precum si de culori contrastante, astfel incat sa dea casei un aspect futurist. În materie de mobilier specialistii recomanda piesele lucioase, care sa reflecte lumina si culorile vesele ale peretilor.

 

Stilul minimalist presupune camere decorate cat mai aerisit

Stilul minimalist presupune camere decorate cat mai aerisit
Foto: perfecte.ro
 

 

In anul 2012, tendintele in design-ul de interior par sa continue si sa revigoreze vechile principii de amenjare si creeare de atmosfera, astfel incat ceea ce se afla deja in casele noastre, obiecte decorative, mobilier etc. sa se reuneasca armonios cu noile achizitii, iar rezultatul final sa fie spectaculos fara sa se fi cheltuit foarte multi bani. Accentul se va pune pe crearea de atmosfera prin asocieri de materiale, forme si culori contrastante cu ceea ce gasim deja intr-un interior, iar finalitatea trebuie sa fie spectaculoasa. Se vor folosi accente puternice de culoare asociate cu suprafete satinate, catifelate, lucioase sau texturate, iar formele obietelor decorative, inclusiv corpurile de ilumiat vor avea un design futurist integrate in amenajari interioare indraznete.

 

Ce mobila se va purta in 2012

Mobilierul va fi si el considerat piesa de accent. Un mobilier cu finisaj lucios, (creme, alb, negru sau cu finisaj ce imita diferite esente de lemn) va face obiectele si accesoriile ce se reflecta in el sa capete eleganta si o nota de prospetime. Avantajul mobilierului cu finisaj lucios este ca reflecta lumina si da senzatia de spatiu incaperii in care este montat.

 

2012 aduce in casele romanilor culori vesele

Paleta de culori a anului 2012, denota optimism, veselie si curaj. Curaj sa folosim culori tari, contrastante cum ar fi bleumarinul, movul, portocaliu, rosu bordeaux, rosu titian, verde smarald, turqoise cu toate nuansele lui etc. Aceste culori puternice, ca impact vizual, sunt recomandate a fi folosite in spatii ample, pentru a fi percepute de la distanta si pentru a putea fi puse în valoare prin asociere cu alte suprate colorate, obiecte, decoratiuni, corpuri de iluminat etc. In spatiile mici, cantitatile de culori puternice trebuiesc dozate cu atentie. Aceste culori se asociaza cu nuante pastelate de bej, creme si gri. Deasemenea, se pot obtine efecte spectaculoase cu ajutorul tencuielilor sau vopselurilor decorative, deoarece acestea au in compozitie particule de sidef sau sclipici, iar efectul final este catifelat si diafan. Mai exista tencuieli decorative texturate care ofera efecte ce imita diferite tipuri de roci, iar interiorul poate capata o nota fabuloasa prin asocierea cu restul ambiantei.