Romania TV, 21 IANUARIE 2013

Cum iti amenajezi locuinta la moda in 2013. Idei de amenajare


Pentru anul care tocmai a inceput, designerii de interior propun materiale transparente, mobilier natural, zugraveli ce implica culorii vii, precum si perdele cat mai sofisticate.

„Tendintele in design interior nu se schimba ca trendul in moda sau cosmetica, pentru ca amenajarea unei locuinÅ£e nu este o decizie pe care o luam de pe o zi pe alta" a spus pentru RTV.NET, Irina Constantin, director general la Knox design. Cu toate astea, specialistii au creionat cateva idei de amenajare pentru anul ce de abia a inceput, astfel incat cei ce vor sa isi amenajeze interiorul sa se poata lauda ca sunt în trend.

 

Un interior transparent

"In anul 2013, vor predomina materialele transparente in materie de design interior. Decoratiunile din materiale transparente combinate cu alte obiecte din diverse materiale pot da un aspect modern sau traditional locuintei" a precizat Irina Constantin.

Din categoria pieselor de design interior transparente se regasesc caramizile transparente. Cu acestea pot fi construiti pereti despartitori. Mobilierul poate fi si el transparent, mese transparente, birouri transparente, construite din sticla. În ultimul timp, pe piata au aparut si scaune transparente.

Senzatia de transparenta poate fi data, nu in ultimul rand, de usi confectionate in totalitate din sticla, combinate cu alte materiale. Unul dintre acestea ar putea fi inoxul.

 

Mobilierul trebuie sa fie natural

"Pentru mobilier anul acesta vor predomina piesele din materiale naturale. Prin folosirea materialelor naturale putem crea o atmosfera deschisa si o ambianta calma în caminul nostru" a precizat specialistul Knox Design.

De asemenea, mobilierul trebuie sa fie cat mai simplu, dar sa fie multifuctional. „Amenajarile interioare in acest an vor cuprinde mobilier functional, minimal si cu un aspect curat. De asemenea, prin folosirea materialelor naturale promovam „designul sustenabil" a mai spus Irina Constantin.

Un design sustenabil în materie de mobiler înseamnă ca piesele sa fie fabricate din materiale cu anumite caracteristici. Un mobilier sustenabil este acea mobilă reciclata, refolosita sau refacuta, iar materialele utilizate la fabricarea ei nu afectează mediul înconjurator.

 

Zugraveala si culorile în trend

Cele mai multe amenajari de interior în 2013, pentru proprietarii care vor sa fie în trend, vor fi facute cu vopsea decorativa. „In ceea ce priveste zugraveala, indicata este vopseaua decorativa cu sidef si reflexe cromatice. Pe langa culoare, vopseaua decorativa confera si textura peretelui" a amintit Irina Constantin.

Cei care vor doar sa vopseasca peretii cu vopsea lavabila trebuie sa ia in considerare ca anul acesta se poarta culorile vii. „Se recomanda culori vii, puternice, combinatii intre galben si turcoaz, mov, argintiu, verde în contrast cu mobilierul alb lucios sau deschis la culoare" a mai spus specialistul Knox Design.

 

Perdelele, imortante în amenajare

Perdelele au atat un aspect estetic cat si practic in designul interior. "Pe langa faptul ca ne feresc de privirile curiosilor au si un important rol decorativ. Pentru acest an putem folosi atat perdele sofisticate, retro, cat si modele simple in culori ca turcoaz, rosu, mov. De asemenea, este in trend ca perdelele sa aiba lungimi considerabile, dar sa aiba un aspect lejer, nu foarte incarcat" a concluzionat Irina Constantin.