Domus, Noiembrie 2012

Amenajare interioara personalizata pentru un tanar bucurestean

 

Aflat la prima experienta de amenajare a unei locuinte, proprietarul acestui apartament a preferat sa apeleze la sfaturile unui specialist in design de interior si astfel a inceput colaborarea cu echipa Art Deco Zone.

 

Apartamentul este mostenire de la bunici si desi de-a lungul timpului a trecut prin mai multe etape de imbunatatire, instalatiile si finisajele se aflau intr-o avansata stare de degradare, lucru care l-a determinat pe proprietar sa colaboreze cu un designer. Apartamentul are o suprafata de 60 mp, este compus din trei camere si se afla intr-un bloc construit in anii ‘70.

 

Dorinta proprietarului a fost aceea de a avea un interior modern, minimalist si utilat dupa preferintele sale. In privinta cromaticii, a punctat pe culorile tari, masculine si mai deosebite.  In baie si in  bucatarie s-au folosit culori inchise mai ales pentru mobilier. Din cauza dimensiunilor reduse in baie s-a montat doar un corp de depozitare cu doua sertare sub chiuveta si a fost construit un dus cu usi de sticla pentru a mari vizual spatiul. Masina de spalat si uscatorul au fost instalate intr-o debara aflata langa baie.

 

Comunicarea intre beneficiar si designerul din echipa Art Deco Zone  a fost esentiala pentru finalizarea proiectului de amenajari, iar implicarea a existat din ambele parti. Beneficiarul a preferat ca in toata locuinta, cu exceptia baii unde au fost aplicate placi ceramice, sa foloseasca parchet pe care l-a ales cu ajutorul designerului. Trebuie mentionat faptul ca inainte de reamenajare s-a renuntat la toate finisajele existente. Spatiul a fost recompartimentat prin inlaturarea peretelui dintre living si bucatarie, iar in locul acestuia a fost montat un semiperete din PAL. S-a folosit o usa culisanta din sticla pentru a separa livingul de hol, cu scopul de a mari vizual spatiul.

 

Bucataria a fost marita prin desfintarea unei debarale pe care proprietarul nu a considerat-o necesara. Spatiul din bucatarie a fost bine valorificat creandu-se multe spatii de depozitare. Mobilierul a fost conceput impreuna cu arhitectul si a fost executat la comanda, iar in privinta accesoriilor (perdele, draperii, covoare) designerul a propus cateva variante din care beneficiarul a ales ce i-a placut mai mult si le-a procurat singur. Corpurile de iluminat in stil hi-tech au fost comandate de pe internet. Chiar daca interiorul este in mare parte guvernat de culori sobre ca negru, alb si gri, arhitectul din echipa Art Deco Zone a adaugat accente de culoare in fiecare incapere: verde in living, rosu in dormitor si turcoaz in cel de-al doilea dormitor care indeplineste functia de birou.