Domus, Invitatie acasa, octombrie 2011

DOMUS, INVITATIE ACASA, OCTOMBRIE 2011

 

Proprietarii acestui duplex, o familie tanara cu doi copii, au stiut inca de la inceput ca voiau o amenajare interioara vesela si calda, in care sa existe culori pastelate si accente fresh. Stilul designerilor de la Knox Design li s-a potrivit perfect, mai ales ca Andreea Speranta-Matei, cea care s-a ocupat de acest proiect, le-a inteles perfect dorintele.

 

Colaborarea cu Knox Design a inceput dupa ce gazdele noastre au vazut un afis publicitar in liftul cladirii. Tocmai cumparasera apartamentul si se pregateau sa-l renoveze, asa ca au cautat firma de amenajari interioare pe internet si, pentru ca le-au placut proiectele pe care le-au vazut, au contactat-o. Dupa ce au convenit asupra proiectului, a urmat punerea lui in practica. Proprietarii au vrut ca amenajarea interioara sa respecte intru totul planul propus de designeri, motiv pentru care Andreea a avut grija ca acest lucru sa se intample intocmai.

 

Gazdele noastre calatoresc destul de mult, asa ca au agreat bugetele pentru amenajare si le-au oferit mana libera celor de la Knox Design, care s-au ocupat de fiecare detaliu de renovare, mobilare si decorare a duplexului.

 

Apartamentul se afla intr-o stare atat de proasta incat a trebuit renovat complet. Au fost schimbate instalatiile, repozitionate sursele de lumina, a fost turnata o noua sapa, iar peretii interiori din gips-carton au fost replacati si dublati fie cu un alt strat de gips-carton, fie cu caramida.

 

Interiorul nu a fost recompartimentat. In schimb, au fost realizate extinderi catre balcoane (logii) pentru a obtine un plus de spatiu.

 

In ceea ce priveste decorul, stilul si culorile, acestea au fost alese astfel incat sa reprezinte personalitatea proprietarilor - acestia sunt tineri, activi si au doi copii.Nu s-a fixat o gama de culori care sa fie extinsa in toata casa, ci s-a luat hotararea ca fiecare camera sa aiba personalitatea si povestea ei. Totusi, pentru un look armonios, toate incaperile pastreaza o linie moderna, o nota vesela, anumite corespondente cromatice si elemente de legatura.

 

Pentru ca beneficirii si-au dorit foarte tare ca rezultatul final sa arate exact ca in proiect, cele mai multe obiecte au fost create la comanda, conform randarilor. De proiectarea si executia mobilierului s-au ocupat tot cei de la Knox. Inclusiv canapelele, textilele si elemenetele de pasmanterie au fost realizate la comanda, pentru a respecta forma, dar mai ales culoarea din plan. Si restul obiectelor au fost alese cu grija si comandate pentru a intregi decorul propus. De pilda, pentru corpul de iluminat de pe scara au asteptat timp de o luna importarea si livrarea lui, tocmai pentru ca au tinut foarte mult la detalii.

 

Intreg procesul de renovare si decorare a durat din martie pana in iulie, insa proprietarii s-au mutat de abia in luna august, desi totul era gata.

Mai multe imagini cu acest proiect gasiti aici.