Domus, Focus: Baie, martie 2012

Spatiu mic, functional si tonic - baia de serviciu in culori fresh

Bine planificat - focus amenajari baie

Revista Domus, Martie 2012 pag. 82

 

Chiar daca face parte dintr-un duplex spatios, baia din imagini nu dispune de o suprafata foarte generoasa. Prin urmare, designerul Andreea Speranta-Matei de la Knox Design, care s-a ocupat de conceptul intregului apartament, a cautat sa valorifice si sa exploateze spatiul pentru a servi tuturor nevoilor beneficiarilor, dar totodata a respectat nota vesela a decorului.

 

Pentru ca proprietarii apartamentului din care face parte aceasta baie sunt tineri si activi, amenajarea interioara a fost gandita astfel incat sa se potriveasca personalitatii si stilului lor de viata. In primul rand, s-a ales o cromatica joviala pentru fiecare camera.

 

Pentru ca decorul sa nu devina unul monoton, nu s-a mers pe o cromatica unitara, ci s-a recurs la elemente si nuante menite sa faca legatura intre incaperi. Prin urmare, baia de la parter preia una dintre culorile livingului, si anume verdele crud.

 

Suprafata baii este una destul de mica, asa ca designerul nu a facut abuz de culoare. A mixat doua tonuri fresh, verde si turcoaz, si le-a utilizat ca accent. In rest, peretii sunt acoperiti cu faianta alba, iar pardoseala este realizata din gresie neutra, bej. Placile decorative si micile zone de faianta colorata dau dinamism amenajarii interioare.

 

 In ceea ce priveste repartizarea obiectelor sanitare si exploatarea spatiului, Andreea a apelat la o solutie inspirata: a utilizat nisele din pereti pentru a integra mobilierul din zona lavoarului si pentru a construi dusul. In felul acesta, grupul sanitar de serviciu a devenit o baie in toata regula, ce dispune de o mica arie de depozitare si de o cabina de dus.

 

Dusul de tip walk-in este construit de specialistii de la Knox Design. Acestia l-au proiectat exploatand spatiul segmentat al incaperii. Au hidroizolat zona destinata cabinei si au inchis-o etans cu o usa din sticla prevazuta cu garnituri. Cadita de dus este cosntruita tot de ei si acoperita cu mozaic in cele doua culori tonice de accent.

 

Material realizat cu sprijinul designerului Irina Constantin

Knox Design, tel: 021 3266620

www.interiordesigner.ro

 

Responsabil proiect: Andreea Speranta-Matei, tel: 0753 084800

Text: Ana-Maria Oancea, Foto: Antonio Cioarek

 

Pentru mai multe imagini cu aceasta amenajare puteti accesa link-ul: http://www.interiors.ro/portofoliu-amenajari-interioare-duplex-bulevardul-unirii-2-36.html