Articol Domus, Iunie 2013

ACCENTE DE CULOARE INTR-UN DECOR TEMPERAT

 

Conceptul de amenajare propus pentru acest apartament a avut la baza ideea de interior elegant, aerisit si in ton cu personalitatea beneficiarilor: un cuplu tanar, vesel si foarte prietenos.

 

Tinerii soti activeaza in domeniul IT, sunt pasionati de lectura, insa ceea ce ii defineste cel mai bine este temperamentul lor vesel si deschis. In ambientarea acestui interior au vrut sa-si puna cat mai bine amprenta personala, astfel incat spiritul lor optimist sa se reflecte in amenajare. Si-au dat seama ca, pentru a-si atinge acest obiectiv, aveau nevoie de sprijin avizat. Asa au descoperit grupul de firme Art Deco Zone. „Clientii si-au dorit un spatiu care sa-i reprezinte: placut, tineresc, simplu si cat mai fresh. Din start am urmarit ca decorul sa aiba linii foarte clare, dar totusi sa fie foarte elegant si sa pastreze caldura unui camin si caracteristicile specifice acestuia. Mai precis am urmarit sa obtinem un ambient modern, insa nu minimalist, mai degraba contemporan, cu accente de culoare puternice pentru fiecare functiune, personalizat cu mobilier si accesorii atent alese”, ne-a marturisit arhitectul de la Art Deco Zone care a conceput proiectul de amenajari interioare.

 

Biroul, gandit astfel incat sa se integreze in spatiul livingului, este folosit in prezent ca zona de zi. Monitoarele amplasate pe perete se pot ascunde in spatele unor dulapioare, iar astfel „peretele de lucru” se transforma intr-unul decorativ. Atunci cand se doreste utilizarea lor, aceste cuburi se pot scoate, permitand accesul la monitoare.

 

Desi bucataria beneficiaza de o camara, in spatele usii de acces a fost conceput un dulap – paravan care pare a fi un panou decorativ, dar care insa contituie un spatiu de depozitare util. Bucataria este impartita in doua zone: de gatit si de luat masa. Mobilierul este realizat pe comanda la firma Artifact, masa a fost achizitionata de la BoConcept, iar scaunele de bar sunt de la Rovere.

 

La intrarea in bucatarie a fost propusa zona de bar (din directia livingului), care se dovedeste utila pentru o gustare rapida sau pentru o conversatie cu cel care pregateste masa. Aspectul practic a fost luat in calcul si prin alegerea unei mese extensibile, pentru situatiile in care proprietarii au invitati.

 

Fiecare spatiu a fost gandit in asa fel incat sa fie estetic si sa poata fi folosit pentru activitati multiple. De exemplu, in living s-a creat o zona de conversatie cu o ambianta mai speciala (canapea pe colt, zone de TV, iluminat artificial), o zona de relaxare sau de citit, precum si o zona de lucru.

 

Apartamentul se desfasoara pe o suprafata de 160 mp, este compus din trei camere si beneficiaza de camara, dressing, doua grupuri sanitare si doua terase. Acesta face parte dintr-un complex rezidential nou si se afla intr-o stare foarte buna in momentul in care s-a demarat proiectul de amenajare. Deoarece tamplaria si finisajele existau, interventiile la acest capitol s-au rezumat la zugravirea peretilor si la acoperirea lor partiala cu tapet. Calitatea finisajelor si a executiei au usurat mult actiunea de amenajare. De asemenea, locuinta era foarte bine compartimentata, asa ca planul initial nu a suferit modificari, cu exceptia livingului, unde s-a construit un perete din gips – carton, care ofera si lumina artificiala (prin LED-uri).

 

Dormitorul a fost amenajat cu mobilier realizat pe comanda, din MDFBalansoarul si lampa de podea au fost achizitionate de la Rovere, corpurile de iluminat sunt de la Helios Professional Lightning Systems (sunt produse Artemide si Big White), iar accesoriile provin de la BoConcept, Mobexpert si Ikea.

 

Cromatica existenta in aceste proiect este guvernata de tonuri naturale, accentele mai puternice fiind prezente doar local. Culoarea dominanta este crem/bej deschis, combinat cu un gri mai cald, care contrasteaza placut cu tonul mai inchis al tamplariei si tocurile usilor. Portocaliul din living si movul din dormitor au fost introduse doar pentru a da un accent de culoare. Mobilierul urmareste aceeasi tendinta de simplitate: lemn cu desen vizibil in living si piese wenge in dormitor si bucatarie, in combinatie cu alb sau crem/bej deschis.

 

Proprietarii au avut un cuvant important de spus in stabilirea gamei cromatice, facand chiar si o selectie de poze in acest sens, pentru a da startul. Tanarul cuplu a dat dovada insa de multa deschidere, acesta fiind pentru multi designerii prototipul ideal. Concret: nu au fost conditionati de buget atata timp cat alegerea anumitor obiecte s-a justificat. Insa adevarata satisfactie a fost aceea ca beneficiarii au tinut sa respecte exact ceea ce li s-a propus si s-a stabili initial.

 

O parte din mobilier a fost executat pe comanda la Artifact, firma partenera cu Art Deco Zone, o parte a fost achizitionat de la diversi furnizori (BoConcept, Rovere etc.). Etapa de proiectare a durat o luna si jumatate, iar actiunea de amenajare s-a desfasurat pe parcursul a trei – patru luni.

 

Dormitorul matrimonial a fost impartit intr-o zona de dormit si un mic loc pentru relaxare (unde se poate asculta muzica, citi etc.). Pentru dressing a fost aleasa o solutie eleganta. Mai exact usile acestuia sunt glisante si partial imbracate in fasii de tapet, care ii dau un look elegant.

 

Deoarece baile erau deja finisate cu produse de calitate, interventia echipei de la Art Deco Zone s-a redusa la inlocuirea mobilierului. Cel existent a fost schimbat cu unul nou, executat la comanda de firma Artifact. Cromatica bailor este in ton cu cea din restul locuintei.

 

Text: Elena Virlan/Antonio Cioarek

 

Amenajari si mobilier realizate de Art Deco Zone

Tel: 021/326.66.20

Mobil: 0753.084.801

Office@interiordesigner.ro,

www.interiors.ro, www.interiordesigner.ro